Autokoulukurssit 2024 (Moottoripyörä ja mopo)

SMOP MOPO- JA MOOTTORIPYÖRÄKURSSIT

Teemme päätoimena alueellista ja valtakunnallista motoristien sekä moottoripyöräkouluttajien koulutusta. Otamme ajokorttia ajavia mopo- ja moottoripyöräoppilaita vain yksittäin mahdollisuuksien mukaan. Kysy mahdollisuutta päästä ajokorttiopetukseen sivustolta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta.  

KOULUTUS- JA TUTKINTOAJONEUVON VAATIMUKSET AJOKORTTILUOKITTAIN

A-luokassa tutkintoajoneuvona on oltava kaksipyöräinen sivuvaunuton moottoripyörä, jonka kuormittamaton massa on yli 175 kg ja teho vähintään 50 kW, sekä moottorin sylinteritilavuus vähintään 595 cm3, jos siinä on polttomoottori tai teho/painosuhde vähintään 0,25 kW/kg, jos siinä on sähkömoottori.

A2-luokassa kaksipyöräinen sivuvaunuton moottoripyörä, jonka teho on vähintään 20 ja enintään 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja moottoripyörä ei ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa niin suuri, sekä moottorin sylinteritilavuus vähintään 245 cm3, jos siinä on polttomoottori tai teho/painosuhde vähintään 0,15 kW/kg, jos siinä on sähkömoottori.

A1-luokassa kaksipyöräinen sivuvaunuton moottoripyörä, jonka teho on enintään 11 kW, tehopainosuhde enintään 0.1 kW/kg ja rakenteellinen nopeus vähintään 90 km/h, sekä moottorin sylinteritilavuus vähintään 115 cm3, jos siinä on polttomoottori tai tehopainosuhde vähintään 0,08 kW/kg, jos siinä on sähkömoottori.

AM120-luokassa kaksipyöräinen mopo tai moposkootteri