Autokoulukurssit 2022 (Moottoripyörä ja mopo)

SMOP MOPO- JA MOOTTORIPYÖRÄKURSSIT

Uusi kesä lähestyy. Koulutamme oppilaitamme kahdessa jaksossa, keväällä huhtikuusta kesäkuulle ja syksyllä elo- ja syyskuussa. Teoriakoulutuksen voit suorittaa halutessasi netissä tai SMOP-lähiopetuksena Kaakkurissa. Ajo-opetus omalla mopolla tai moottoripyörällä alkaa yleensä kotoasi. Jos tarvitset SMOP-koulutuspyörää, koulutus alkaa Oulun keskustasta tai Kaakkurista. Voit kysyä kursseista lisää yhteydenottolomakkeellamme.

SMOP A1/A2/A-KURSSIT (ENSIMMÄINEN MOOTTORIPYÖRÄKORTTI)

Kevään kurssipaikat täynnä. Syksyn tilanne selviää elokuun alussa.

Moottoripyöräkurssiin vaaditaan teoriaopetusta 4 tuntia (EAS). Ne suoritetaan nettiteoriana ellei muuta erikseen sovita. Hinta teoriatunneille on 80,00€ (lakisääteinen teoriaopetus, sähköinen oppikirja sekä teoriakoeharjoitukset). Klubijäsenille hinta on 60,00€. Jos sinulla on jo aikaisempi ajokortti, esim. mopokortti, ei EAS-teoriaopetusta enää tarvita. 

Ajo-opetuksen määrä on vähintään 5 ajotuntia (á 50min) ja se sisältää käsittely- ja liikenneopetuksen minimimäärän. SMOP-moottoripyöräkurssiin on myös mahdollisuus lisätä ammattilaisen antamia vapaaehtoisia teoriatunteja sekä täydentäviä ajotunteja.
Moottoripyöräkurssin hinta on minimiopetusmäärällä alkaen 360,00€ (oma mp ja varusteet, ei EAS-teoriatunteja, ajokokeessa käyt itsenäisesti). Klubijäsenille hinta on 320,00€. Jos tarvitset SMOP-koulutuspyörää ja varusteita tai haluat kouluttajan vievän sinut kokeeseen, kysy tarjous yhteydenottolomakkeella. Viranomaiskulut ovat Ajovarma Oy:n hinnaston mukaisesti 153,00€. 

Ilmoittautumiskoodi A1-kurssille on (oma A1-mp) A1K22

Ilmoittautumiskoodi A2-kurssille (oma A2-mp) on A2K22

Ilmoittautumiskoodi A-kurssille (oma A-mp) on AK22

SMOP MOTORISTIN AJOKORTTILUOKAN KOROTTAMISEEN LIITTYVÄT VALMENNUSJAKSOT

Moottoripyöräkorttiluokkaa on mahdollista korottaa ilman uutta moottoripyörätutkintoa. Koulutus sisältää Teoriaopetusta 2 tuntia (á 45min) ja ajo-opetusta 5 ajotuntia (á 50min). Teoriaopetus suoritetaan nettiteoriana tai lähiteoriaopetuksena Kaakkurissa. Ajo-opetus alkaa Oulun lähialueella yleensä kotoasi.   
Moottoripyöräkortin korotuksen hinta on minimiopetusmäärällä alkaen 390,00€ (oma mp ja varusteet) Klubijäsenille hinta on 350,00€. Jos tarvitset SMOP-koulutuspyörää ja varusteita, kysy tarjous yhteydenottolomakkeella.  Viranomaiskulut ovat Ajovarma Oy:n hinnaston mukaisesti 39,00€. 

Ilmoittautumiskoodi A2-korotuskurssille (oma A2-mp) on KKA222

Ilmoittautumiskoodi A-korotuskurssille (oma A-mp) on KKA22

SMOP MOPOKURSSIT (AM120)

Kevään kurssipaikat täynnä. Syksyn tilanne selviää elokuun alussa.

Mopokurssiin vaaditaan vähintään teoriaopetus. Teoriaopetus suoritetaan netissä 4 tuntia (EAS). Hinta on 80,00 (lakisääteinen teoriaopetus, sähköinen oppikirja sekä teoriakoeharjoitukset). Lähiteoriatunnit ovat sovittavissa erikseen.

Ajo-opetus on vapaaehtoinen. Suosittelemme oman turvallisuutesi vuoksi vähintään 3 ajotunnin opetusta, joista 2 ajetaan liikenteessä. Ajo-opetuksen hinta on alkaen 65,00€/ajotunti (á 50min, oma mopo ja varusteet). Jos tarvitset SMOP-koulutusmopoa ja varusteita tai haluat kouluttajan vievän sinut kokeeseen, kysy tarjous yhteydenottolomakkeella. Viranomaiskulut ovat Ajovarma Oy:n hinnaston mukaisesti 111,00€. 

Ilmoittautumiskoodi AM120-kurssille (oma mopo) on AM12022

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

KOULUTUS- JA TUTKINTOAJONEUVON VAATIMUKSET

A-luokassa tutkintoajoneuvona on oltava kaksipyöräinen sivuvaunuton moottoripyörä, jonka kuormittamaton massa on yli 175 kg ja teho vähintään 50 kW, sekä moottorin sylinteritilavuus vähintään 595 cm3, jos siinä on polttomoottori tai teho/painosuhde vähintään 0,25 kW/kg, jos siinä on sähkömoottori.

A2-luokassa kaksipyöräinen sivuvaunuton moottoripyörä, jonka teho on vähintään 20 ja enintään 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja moottoripyörä ei ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa niin suuri, sekä moottorin sylinteritilavuus vähintään 245 cm3, jos siinä on polttomoottori tai teho/painosuhde vähintään 0,15 kW/kg, jos siinä on sähkömoottori.

A1-luokassa kaksipyöräinen sivuvaunuton moottoripyörä, jonka teho on enintään 11 kW, tehopainosuhde enintään 0.1 kW/kg ja rakenteellinen nopeus vähintään 90 km/h, sekä moottorin sylinteritilavuus vähintään 115 cm3, jos siinä on polttomoottori tai tehopainosuhde vähintään 0,08 kW/kg, jos siinä on sähkömoottori.

AM120-luokassa kaksipyöräinen mopo tai moposkootteri