Autokoulukurssit 2022 (Moottoripyörä ja mopo)

SMOP MOPO- JA MOOTTORIPYÖRÄKURSSIT

Syyskoulutuskausi on alkamassa. Koulutamme vielä tälle vuodelle A-ajokorttiluokan korottajia, jotka suorittavat korottamiseen liittyvän valmennusjakson. Koulutuksen saat nopeasti ja ammattitaidolla, jopa yhdessä päivässä. Teoriakoulutuksen suoritat netissä. Ajo-opetus tapahtuu yleensä omalla moottoripyörälläsi ja alkaa kotoasi. Jos tarvitset SMOP-koulutuspyörää, koulutus alkaa Oulun keskustasta tai Kaakkurista. Voit kysyä kursseista lisää yhteydenottolomakkeellamme.

SMOP MOTORISTIN AJOKORTTILUOKAN KOROTTAMISEEN LIITTYVÄT VALMENNUSJAKSOT

Moottoripyöräkorttiluokkaa on mahdollista korottaa ilman uutta moottoripyörätutkintoa. Koulutus sisältää Teoriaopetusta 2 tuntia (á 45min) ja ajo-opetusta 5 ajotuntia (á 50min). Teoriaopetus suoritetaan nettiteoriana. Ajo-opetus alkaa Oulun lähialueella yleensä kotoasi.   
Moottoripyöräkortin korotuksen hinta on minimiopetusmäärällä alkaen 390,00€ (oma mp ja varusteet) Klubijäsenille hinta on 350,00€. Jos tarvitset SMOP-koulutuspyörää ja varusteita, kysy tarjous yhteydenottolomakkeella.  Viranomaiskulut ovat Ajovarma Oy:n hinnaston mukaisesti 39,00€. 

Ilmoittautumiskoodi A2-korotuskurssille (oma A2-mp) on KKA222

Ilmoittautumiskoodi A-korotuskurssille (oma A-mp) on KKA22

KOULUTUS- JA TUTKINTOAJONEUVON VAATIMUKSET

A-luokassa tutkintoajoneuvona on oltava kaksipyöräinen sivuvaunuton moottoripyörä, jonka kuormittamaton massa on yli 175 kg ja teho vähintään 50 kW, sekä moottorin sylinteritilavuus vähintään 595 cm3, jos siinä on polttomoottori tai teho/painosuhde vähintään 0,25 kW/kg, jos siinä on sähkömoottori.

A2-luokassa kaksipyöräinen sivuvaunuton moottoripyörä, jonka teho on vähintään 20 ja enintään 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja moottoripyörä ei ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa niin suuri, sekä moottorin sylinteritilavuus vähintään 245 cm3, jos siinä on polttomoottori tai teho/painosuhde vähintään 0,15 kW/kg, jos siinä on sähkömoottori.

A1-luokassa kaksipyöräinen sivuvaunuton moottoripyörä, jonka teho on enintään 11 kW, tehopainosuhde enintään 0.1 kW/kg ja rakenteellinen nopeus vähintään 90 km/h, sekä moottorin sylinteritilavuus vähintään 115 cm3, jos siinä on polttomoottori tai tehopainosuhde vähintään 0,08 kW/kg, jos siinä on sähkömoottori.

AM120-luokassa kaksipyöräinen mopo tai moposkootteri