Autokoulukurssit 2019 (henkilöauto)

Otamme vuosittain kymmenkunta oppilasta henkilöautokorttikoulutukseen.  Henkilöautokorttiin vaadittava lakisääteisen koulutuksen minimimäärä koostuu meillä koulutusmoduuleista, jotka käyt  ajokorttikurssissasi läpi. Näitä koulutusmoduuleita voit halutessasi ostaa itsellesi myös yksittäin esimerkiksi opetuslupaopetuksen tueksi. 

Ilmoittaudu koulutukseen ilmoittautumisbannerin kautta. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi tarkat kirjalliset toimintaohjeet.  Saat taatusti laadukkaan ja sinulle räätälöidyn koulutuksen, esimerkiksi ajotunnit ajetaan oikealla autolla ja ne alkavat lähialueella kotoasi, ellei muuta sovita. 

SMOP B-AJOKORTTIOPETUKSEN SISÄLTÖ (TÄYSI KURSSI)

B-ajokorttikoulutus (henkilöauto) sisältää alla eritellyt teoriamoduulit 1 ja 3 sekä ajomoduulit 1-6. Ajo-opetusmoduulien laajuuksia voidaan muuttaa tarpeen mukaan. Lisäksi koulutuspakettiin sisältyy ajokoejärjestelyt sekä opetusauton käyttö ajokokeessa. Koulutuskokonaisuuden hinta on lakisääteisellä minimiopetusmäärällä 1290,00€ (ei aikaisempaa ajokorttia, sis. teoriakoeharjoittelun, sähköisen oppikirjan ja alv 24%). Hinta on edullisempi, jos sinulla on aikaisempi ajokortti. Viranomaiskulut ovat yhteensä 165,00€.  Ajomoduulit ajetaan aina oikealla autolla, jos olosuhteet eivät sitä estä (esim. pimeällä ajaminen kesällä). 
Ilmoittautumiskoodi B-kurssille on BTK19

Jos haluat ostaa yksittäisen moduulin sisältämän koulutuksen, pyydä siitä tarjous yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla.

SMOP B-AJOKORTTIOPETUKSEN YKSITTÄISET KOULUTUSMODUULIT

TEORIAOPETUKSEN MODUULIT

1. Turvallisuuskoulutus (EAS) 4h – nettiteoriapaketti ensimmäiseen ajokorttiin (ei sisällä riskikoulutusta, lakisääteinen teoriaopetus). Yksittäisen moduulin ilmoittautumiskoodi on TBM1 

2. Liikenteen täydentävä nettiteoriaopetus 4h – opi enemmän teoriassa henkilöautolla ajamisesta (vapaaehtoinen teoriaopetus). Yksittäisen moduulin ilmoittautumiskoodi on TBM2 

3. Valmiina teoriakokeeseen – teoriakokeen harjoitusohjelma netissä, sisältää sähköisen oppikirjan (vapaaehtoinen mutta tärkeä). Yksittäisen moduulin ilmoittautumiskoodi on TBM3 

Teoriaopetusta on saatavilla myös lähiopetuksena. Kysy lisää yhteydenottolomakkeella.

AJO-OPETUKSEN MODUULIT (lakisääteinen minimiopetusmäärä 10h + riskientunnistamiskoulutus)

1. Käsittelymoduuli 2 ajo-opetustuntia á 50min. Yksittäisen moduulin  ilmoittautumiskoodi on ABM1 

Sisältö: henkilöauton oikean käsittelyn tekniikka

Moduulikohtaiset huomiot: Käsittelymoduulin hyväksytty suorittaminen 2h opetusmäärällä edellyttää hyvää motoriikkaa. Tässä asiassa on paljon yksilöllisiä eroja, jotka voivat vaikuttaa tarvittavan opetuksen määrään. 

2. Risteys/taajama-ajomoduuli 4 ajo-opetustuntia á 50min. Yksittäisen moduulin ilmoittautumiskoodi on ABM2 

Sisältö: oikea risteys/kaupunki/taajama-ajotekniikka

Moduulikohtaiset huomiot: Tässä moduulissa käydään läpi mm. oikean ajolinjan-, ajokaistan- sekä ajojärjestyksen valinta taajamaliikenteen perustilanteissa. Lisäksi moduuli sisältää risteyksen lähestymistekniikkaan liittyvien toiminnan ajoituksien opetuksen. Tämän moduulin hyväksytty suorittaminen 4h opetusmäärällä edellyttää vankkaa teoriatietämystä liikenteen perussäännöistä. Teoria-asioiden opettelu ajotuntien yhteydessä voi vaikuttaa tarvittavan opetuksen määrään. 

3. Pysäköintimoduuli 1 ajo-opetustuntia á 50min. Yksittäisen moduulin ilmoittautumiskoodi on ABM3 

Sisältö: Auton pysäköintitekniikka

Moduulikohtaiset huomiot: Tässä moduulissa käydään läpi pysäköinti kadun reunaan sekä eteenpäin ajaen että peruuttaen (taskuperuutus).  Lisäksi käymme läpi pysäköintiruutuun pysäköinnin ajotekniikan. Tämän moduulin hyväksytty suorittaminen 1h opetusmäärällä edellyttää hyvää ajoneuvon käsittelytaitoa. Pysäköinti pysäköintitaloon tai Kivisydämeen on mahdollisuus lisätä moduuliin lisäopetuksena.  

4. Maantieajomoduuli 1 ajo-opetustunti á 50min. Yksittäisen moduulin ilmoittautumiskoodi on ABM4 

Sisältö: Maantieajon ajotekniikka

Moduulikohtaiset huomiot: Tässä moduulissa käydään läpi maantieajon perusajotekniikka sekä moottoritieajotekniikka. Tämän moduulin hyväksytty suorittaminen 1h opetusmäärällä edellyttää vankkaa teoriatietämystä maantieajon perussäännöistä.

5. Riskentunnistamiskoulutus-PRO moduuli 4 teoriatuntia á 45min ja 4 ajo-opetustuntia á 50min. Ei simulaattorikoulutusta vaan kaikki ajot oikealla autolla. Koulutus sisältää PRO-toimintamallianalyysin. Yksittäisen moduulin hinta yhdelle henkilölle on norm. 390,00€ (sis. alv24%), NYT LOPPUVUODEN 2019 TARJOUS 349,00 (koskee vain uusia koulutussopimuksia). Jos olet saanut ajokortin ennen 1.7.2018, hinta alk. 269,00€. Ilmoittautumiskoodi riskikoulutukseen on ABM5 

Sisältö: Lakisääteinen opetusmoduuli liikenteen riskitilanteiden tunnistamiseen. Tämä moduuli tulee käydä 10h liikenneopetuksen lisäksi.  

Moduulikohtaiset huomiot: Tähän opetusmoduulin aiheisiin liittyvät teoriatunnin sisältyvät moduuliin ja käydään ennen ajo-opetuksen toteuttamista. Moduulin sisältö jakaantuu neljään osioon, taajama-ajon riskit, maantieajon riskit, pimeällä ajamisen riskit ja liukkaalla ajamisen riskit. 

6. Tutkinnon ajokokeeseen valmistautumisen moduuli 2 ajo-opetustuntia á 50min. Yksittäisen moduulin ilmoittautumiskoodi on ABM6 

Sisältö: Henkilöauton ajotekniikan osaamisen näyttö, tutkintopaikkaan tutustuminen 

Moduulikohtaiset huomiot: Tässä moduulissa käydään läpi ajotutkintoon liittyvät käytännön vinkit ja annetaan ajo-osaamisen näyttö, joka kuvataan ja analysoidaan. Hyväksytty näyttö on meillä ajokokeen varaamisen edellytys.

Kehitämme jatkuvasti opetusohjelmiamme. Opetus on yksilöllistä ja moduuleihin liittyvät muutokset ja sisällön yksilölliset painotukset ovat mahdollisia. Täydentävää koulutusta saa tarpeen vaatiessa moduulikohtaisesti.